Sunday, May 19, 2013

MOVING TO WWW.HAZAWANI.COM

Dear Gentle Readers,

Tak lama lagi wani akan delete this blog sebab wani dah beralih ke www.hazawani.com

Jemput jengah blog baru wani ye (",)

Tuesday, May 14, 2013

Focus & Believe In Yourself


Thursday, May 9, 2013

Haris Demam Nak Bercakap?

Dear Gentle Readers,

Today wani duduk rumah je. Anak yang bongsu Syed Faisal Haris demam. Pengasuh anak2, cikina pun demam. So after lunch wani suh cikina makan ubat & tidur dengan Haris. 

Since mama ada, mama ajak Hanif teman dia pergi sekolah my makngah di Gombak. So dapat lah Haris tidur dgn tenang sebab abang nya x de nak mengacau...




Muka masam takut wani ambil dia... Hanif memang kaki jalan!


36.2 degrees -> Hanif x demam!
Anak2 ni, Alhamdulillah jarang sakit. Especially Haris. Mungkin sebab Haris ni sampai 1 thn 9 bulan ni pun masih menyusu badan. Haritu abangnya kena HFMD pun, Haris x demam & biji2 tu Haris kena sikit je compare to abangnya. So wani mmg yakin sgt baby yg breastfeed ni immune system lagi tinggi. Hanif dulu umur setahun dah campur formula, sebab masa tu wani dah mengandungkan Haris & rasa x larat nk BF baby boy yg kuat menyusu. So wani campur 2-2 masa tu. & mmg immune system abang lebih lemah berbanding adik.

Hopefully x lama lah Haris demam. Doakan Haris yea...

Kind Regards,
Hazawani Halin

Power Start Your SOHObiz




Dear Gentle Readers,

Ramai orang nak berjaya, tapi tak mahu melakukan pengorbanan. Golongan ini adalah golongan yang menipu diri sendiri. Jangan jadi Mat Jenin yang hanya tahu berangan dan mengimpikan bermacam-macam kesenangan tanpa tidak sanggup membayar sedikit pengorbanan.


Sejarah membuktikan, tiada orang yang berjaya tanpa ada sebarang pengorbanan.

Tahniah pada yang telah MENDAFTAR. 


Jumpa ANDA di DYNASTY HOTEL 11-12.05.2013 nanti! :)


ONLY FEW SEATS REMAINING. 


MISS THIS SEMINAR AT YOUR OWN COST! 


NO REPEAT!

Contact me at 016-225 7305 or e-mail hazawani@gmail.com to book your seat (",)

Ini Kalilah!


Dear Gentle Readers,

Look at this picture... Ramai nya manusia kan?
Kalau lah semua ni my biz partner... Huuuu terbaik!



Ini Kalilah!

*Post ini tidak ada kena mengena dengan isu politik dan sewaktu dengannya.

Cuma,

"Ini kalilah ubah diri kita untuk lakukan perubahan terhadap diri sendiri."

Adakah anda sudah daftarkan diri sebagai peserta untuk Seminar 2-Hari "TLC Power Start Seminar"?
Jika belum... Ini kalilah.

Program ini sudah terbukti membantu ramai usahawan dan bakal usahawan untuk meningkatkan keuntungan perniagaan.

Ada 3 situasi yang berlaku selepas anda sertai TLC Power Start Seminar:

Situasi 1 - Dari "zero" ilmu perniagaan, kini ke arah 4 hingga 5 angka keuntungan.

Situasi 2 - Perniagaan sedia ada kini faham strategi pemasaran ke arah RM1,000,000 (RM1 juta) pertama.

Situasi 3 - Dari millionaire ke multi-millionaire.

Ini bukan janji atau manifesto.

Perubahan diri hanya berlaku apabila kita mempunyai mentor, ilmu, sistem dan paling penting... TINDAKAN.

Jadi, Ini kalilah.

Daftarkan nama anda segera dan jangan tunggu & lihat lagi!

Jumpa kita di sana. 

Wednesday, May 8, 2013

Business Opportunity : TOP LEADERS CIRCLE 'Power Start' Seminar



Dear Gentle Readers, 


Lately ramai PM wani kat FB Hazawani Halin, tanya macam mana nak buat biz online, jual sabun cerah ketiak, collagen, biozone food purifier & ada juga yg tanya mcm mana nak jadi agen jual premium beautiful. Ada yg wani sempat jumpa, but masih ramai lagi yg wani x sempat jumpa sorang2 :(

Good news!!! Following event SOHOBIZ 2013 yg berjaya dihadiri oleh hampir 600 org tempohari, this weekend, hari sabtu & ahad (11 & 12 May 2013): our group akan mengadakan TLC Power Start seminar utk anda semua! 

Seminar ni memang back to basic; we will introduce our award winning product, u will get to know about out bizplan yg memberi pulangan sehingga 67%, also belajar terus macam mana nak market kan product melalui online marketing, social media & blog. 

Pls PM me if u r interested or terus contact wani at hazawani@gmail.com or 016-225 7305. Cepat ye, sebab tempat TERHAD & tarikh tutup nyer esok, khamis pukul 12 tghari. TQ



Testimoni Marine Essence Beauty Bar : Glowing Skin

Dear Gentle Readers,

Another testimonial from our satisfied clients. Selain contact wani, uols bole contact my bizpartner Ieda Yaacob untuk mendapatkan sabun cerah ketiak yg sedang hangat di pasaran facebook ni (",)



Info on Sabun : http://www.hazawani.com/2013/02/sabun-cerah-ketiak-marine-essense.html

Also visit : Marine Essense Beauty Bar

Sunday, May 5, 2013

Dakwat Kekal PRU13 Tidak Kekal?

Dear Gentle Reades,

Dah selesai mengundi, tapi bila tengok jari macam... Alamak, kesan dakwat kekal tu menyebabkan anda 'geli' nak masak? Nak cuci b***k anak2 pun mcm x best jer kan?

Worry no more! Remember sabun marine essense (sabun cerah ketiak) yg wani jual tu? Selain melembapkan kulit & mencerahkan bahagian badan yg gelap, ia sesuai utk kulit berjerawat (selalu kat belakang badan), eczema & kulit kering & sensitive.

Sabun ni bahan2 nyer semulajadi jer, ada garam buluh, estrak teh pu-er, liquorice, tea tree oil, vitamin E, aloe vera & x mengandungi bahan kimia berbahaya. So sesuai utk baby, ibu mengandung, org tua, lelaki & perempuan!

Harga: RM105 (for a box of 3 bars). FREE poslaju & souvenir from Paris (",)

To order, just whatsapp wani 016-225 7305 or email hazawani@gmail.com

Kalau nak buat biz part time jadi agen sabun pun dialu2kan. Dapat juga laa side income seribu-dua sebulan. Sesuai utk student or peniaga bermodal < rm100. Don't worry, PM je nanti wani terangkan in detail :)


P/S: sesungguhnya tiada yg kekal di dunia ini melainkan Allah. Dakwat pun x kekal ye... Hehehe jgn mara aaaaa...

Pic credit to lilredfarah



Lemah Iman

Dear Gentle Readers,

Last night I couldn't sleep. Tetiba terfikir, kalau esok saya mati... Hmm nanti masuk syurga ke masuk neraka. Kalau tengok cara berpakaian pun, mesti dah tempah slot ke neraka dah kan. Dalam hati ni, nak sangat menutup aurat, tudung labuh, berstokin secara sepenuhnya. Tapi kadang2 bisikan syaitan lebih kuat drp bisikan malaikat. And lama2 semakin leka.

Terbayang2, kalau kat neraka ni, confirm aku kena siksa... And 1 hari kat neraka mcm 1,000 tahun di dunia kan? Kat dunia average lifespan 63 tahun (kalau sampai umur); but akhirat selama2 nya. Which makes me think, what am i doing now? Kenapa risk my 63 years di dunia not preparing fully for akhirat? Sgt2 x worth it!!!

But seriously, i am not that strong!!! Especially tang aurat ni. Solat, puasa, in shaa allah boleh jaga. Tapi aurat sgt tricky. Bear in mind, bertudung x semestinya menutup aurat yea. Ingat x masa sekolah dulu, kita 'terpaksa' pakai uniform, kalau x kena denda or kena buang sekolah. I need that. I need an environment whereby semua org islam wajib menutup aurat sepenuhnya, wajb solat, zakat, puasa, semua org mesti ikut syariat islam sepenuhnya, dlm semua aspek kehidupan. Kalau kantoi, kena masuk penjara & kena siksa mengikut hukum hudud.

That way i will do it walaupun secara terpaksa. Biarlah rasa susah, rasa leceh di dunia yg 63 tahun ni drp kena siksa selama2nya... Biarlah kena tangkap dgn polis dunia drp kena azab dgn polis akhirat.

I hope for a healthy environment, di mana anak2 ku hanif & haris fasih mengaji al-quran, masing2 seorg huffaz professional, bertanggungjawab kpd keluarga, agama & negara nya. I want them to be an extraordinary mukmin, but i think it will be soooo much easier if satu malaysia ni ada environment mcm tu. seriously, kita x kuat bila berseorangan. Tapi kalau kiri kanan kita, semua org mcm tu... Kita akan terikut juga. Adakah aku patut migrate? Hahaha no-no-no... I love my country...

This post clearly shows that i am such a loser kan, lemah nyer laa iman kau wani. Hahaha but x salahkan kalau berangan mcm ni. Org kata, semuanya bermula dgn angan2. And yeah, i must push myself to become a better person. X bole tunggu org lain, x bole harap org lain... Doa2 kan lah semoga wani kuat... Grrrrrrrrr nak buat bonus besar, pergi umrah, beli banyak2 jubah cantik2 (ye, saya masih mau kelihatan cantik walaupun pakai jubah ye... Hohoho) & lepas tu boleh revamp semua wardrobe sekarang. I'm already 30... I think its time (",)

P/S: berharap anak2 jd ulama tersohor 1 hari nanti. Mereka tu syed, keturunan rasulullah saw tu... So mak nye kena ber'ubah' dulu (",)

Saturday, May 4, 2013

3 Tip Simpan Duit Dr Azizan Osman :

Dear Gentle Readers,

Orang kaya bijak uruskan duit.

Orang miskin pula sebaliknya.

Strategi uruskan duit dapat menjelaskan siapa
kita dalam masa 5 tahun dari sekarang.

Ramai usahawan yang melingkup akibat
gagal dalam menguruskan duit.

Mereka menggunakan duit bisnes untuk berjoli.

... Akhirnya, "makan diri sendiri."

Bagaimana untuk simpan duit dengan efektif?

Ada 3 tip mudah iaitu:

===
Tip 1 - Berpuasa
===

Bukan sekadar menahan lapar. Malah menahan nafsu
belanja.

Banyak duit tidak semestinya perlu banyak berbelanja.

Duit adalah alat yang baik dan berbahaya. Betul guna,
maka positif impaknya.

Begitu juga keadaan disebaliknya. Ramai usahawan
yang jadi jutawan lingkup teruk, akibat gagal untuk
melawan nafsu berbelanja.

Beli apa yang perlu, bukan apa yang kita mahu.

===
Tip 2 - Tajamkan Skil Berunding
===

Usahawan yang mempunyai skil berunding atau 'negotiation'
biasanya mampu untuk dapatkan produk dengan harga
yang lebih rendah.

Justeru itu, skil ini penting supaya dapat elakkan bisnes
daripada "over spending."

Dalam bisnes, kecuaian melakukan rundingan
untuk dapatkan harga terbaik akan membuatkan
bisnes itu menanggung kos yang tinggi.

===
Tip 3 - Wujudkan Tabung Kaya Bergaya
===

Kebalkan kekayaan dan gandakan duit.

Mulakan langkah pertama dengan mewujudkan
tabung khas.

Boleh namakan tabung ini sebagai "Tabung Kaya Bergaya."

Untuk hidup kaya dan bergaya, maka belajar strategi
beranakkan duit.

... Iaitu strategi gandakan duit tanpa kita perlu bekerja
keras.

Dalam erti kata lain, belajar MELABUR.

Jangan melabur kerana orang cakap instrumen itu bagus.

Pelaburan pertama adalah pelaburan ILMU dan GURU.

Dengan ilmu dan guru, kita dapat hidup kaya, berjaya dan
bergaya.

www.hazawani.com

Thursday, May 2, 2013

ORANG BERJAYA CINTAKAN KERJA

Tips from : Datuk Dr Maznah Hamid

Sempena Hari Pekerja hari ini, saya ingin berkongsi panduan membina kejayaan dalam kerjaya. (Walaupun agak panjang, anggaplah ‘kuliah santai’ ini gedung ilmu. Rugi sangat kalau kita baca separuh dan kedekut untuk berkongsi dengan rakan-rakan tau!) Kita mesti ingat bahawa anak kunci kecemerlangan kerjaya, kemajuan, kualiti dan produktivi datangnya dari keseronokan bekerja. Keseronokan bekerja adalah rahsia kejayaan dan kekayaan!

PANDUAN 1 - JANGAN STRES!!!!

Stres apabila sesuatu kerja itu tidak dapat diselesaikan, atau risau dengan sesuatu dan banyak lagi faktor-faktor yang mendatangkan kepada stress. Stress ini tidak mendatangkan kebaikan kedalam diri kita. Malah, boleh mendatangkan banyak penyakit dan stress ini tidak mendatangkan kebaikan langsung!

Apabila kita gembira dan senang hati selalu, lebih mudah untuk kita mencapai apa-apa sahaja cita-cita yang kita impikan. Stres ini akan membuatkan diri kita lemah dan malas untuk melakukan semua kerja. Kerja yang kita lakukan akan menjadi huru-hara kerana kita membuat dalam keadaan yang stress.

PANDUAN 2 - BERKONGSI IDEA DAN MAKLUMAT

Satu penyakit manusia pada hari ini ialah takut. Takut untuk berkongsi dan memberitahu idea yang mereka miliki. Sebagai contoh, apabila mereka mempunyai satu idea yang hebat, idea tersebut di simpan kerana takut orang lain pula yang dapat idea hebat tersebut.

Sebenarnya, Kalau kita berkongsi idea hebat kita kepada orang lain, kita akan menjadi lebih kreatif untuk berfikir. Secara psikologi, ia memaksa kita mencari idea yang lebih hebat lagi daripada idea asal tadi. Ia juga memaksakan kita mengambil tindakan yang pantas untuk merealisasikan idea tersebut.

PANDUAN 3 - KELILINGI DIRI ANDA DENGAN MEREKA YANG HEBAT

Anda ingin menjadi hebat dan berjaya? Caranya ialah anda kelilingi mereka-mereka yang hebat dan pastinya anda juga akan menjadi hebat dan berjaya seperti mereka. Tahukah anda? 85% kejayaan kita bergantung kepada mereka yang berada di sekeliling kita.

Oleh itu, kelilingi diri anda dengan mereka yang hebat dan mempunyai visi serta matlamat, maka anda akan menjadi seperti mereka. Beranikan diri untuk meninggalkan kelompok yang lama dan binalah kelompok yang baru yang akan membawa kita lebih maju ke hadapan seterusnya menjadi Berjaya seperti mereka dan bawalah rakan-rakan supaya mereka juga Berjaya bersama.

PANDUAN 4 - CUBA BENDA BARU

Manusia ini mempunyai satu tabiat yang sering dilakukan iaitu sentiasa mengulangi perkara-perkara yang sama. Mereka takut untuk mencuba sesuatu yang baru. Cuba kita lakukan sesuatu yang baru dan tidak tertumpu pada satu habit sahaja.

Sering kali yang dilakukan ialah, apabila mereka sudah berada di tahap yang selesa, mereka akan ‘’sahaja disitu" dan terus melakukan perkara yang sama. Kerana mereka sudah merasakan diri mereka di tahap yang selesa dan tidak mahu melakukan perkara lain yang baru. Mereka takut akan kegagalan apabila mencuba sesuatu yang bukan bidang mereka.

Sikap ini lah yang menyebabkan seseorang itu tidak maju dan terus ketinggalan. Tidak salah untuk mencuba sesuatu kerana ini akan membuat minda kita untuk mencuba sesuatu di luar zon selesa kita. Keluar dari zon selesa ialah antara langkah-langkah awal untuk mencapai kejayaan yang lebih hebat.

PANDUAN 5 - KEKALKAN MOTIVASI DIRI.

Kebiasaanya, anda akan merasa tahap untuk memotivasikan diri sangat tinggi. Anda akan rasa motivasi itu sangat penting untuk diri setiap individu. Tetapi percayakah anda, motivasi diri ini akan hilang lama-kelamaan. Bagaimanakah caranya untuk anda kekalkan motivasi di dalam diri anda? Jawapannya ialah kekalkan momentum anda. Kekalkan momentum dan usaha anda yang sedang berkobar-kobar itu.

Jika anda sedang berkobar-kobar untuk melakukan sesuatu pekerjaan itu, jangan berhenti sehingga 2 atau 3 hari kerana momentum anda akan berkurang. Motivasi diri anda juga akan berkurang dan akhirnya semuanya akan menjadi sia-sia sahaja. Oleh itu, sentiasalah memikirkan tentang kerja yang dilakukan itu supaya momentum anda terus kekal dan tidak berkurangan.

PANDUAN 6 - KURANGKAN RASA MALU.

Sifat pemalu kadang-kadang dapat menghambat kegiatan anda. Rasa malu yang berlebihan seringkali membuat anda menjadi tidak berani menampilkan potensi yang sebenarnya.

Berlakon macam anda tidak malu. Orang ramai sebenarnya tidak tahu yang anda malu. Oleh itu, tidak perlu tunjukkan yang anda pemalu.Anda akan mendapati dalam sedang berlakon itu, perasaan malu akan hilang tiba-tiba!

PANDUAN 7 - MENULIS MATLAMAT

Setiap individu mempunyai matlamat. Matlamat untuk berjaya, dan mencapai kejayaan. Tetapi kalau sekadar hanya mempunyai matlamat tidak mencukupi kerana ia ibarat angan-angan kosong. Dengan dengan menulis matlamat, ia akan menjadi sesuatu yang boleh dilihat dan dipegang. Matlamat adalah kompas kehidupan. Tapi tahukah anda 98% orang tidak menulis matlamat mereka!

PANDUAN 8 - JANGAN SOMBONG BERTANYA

Sesetengah individu yang sudah berada di tahap yang selesa dan hebat, mereka malu untuk bertanya kerana risau kredibiliti mereka akan jatuh. Walau di tahap mana pun anda, tahap mana pun kepakaran anda, anda masih perlu untuk menuntut ilmu. Cara termudah untuk mendapatkan ilmu adalah dengan bertanya! Dengan bertanya, ia boleh memudahkan pembelajaran kerana anda akan mendapat jawapan yang tepat dalam masa yang singkat dengan apa yang kita cari dan inginkan. “

PANDUAN 9 - PENGURUSAN MASA.

Pengurusan masa sangatlah penting untuk menjadi seorang yang berjaya. Namun, setiap individu ini terlalu banyak tugasan yang perlu diselesaikan sehingga banyak perkara yang terabai dan sering berkata “ tidak ada masa.” Pengurusan masa itu sangat penting dan salah satu ciri-ciri orang yang berjaya. Dengan ini pengurusan masa hendaklah di ambil kira dalam kehidupan seharian. Yang manakah anda perlu lakukan dahulu? Ramai diantara kita yang suka melakukan tugasan yang kecil dan senang dahulu berbanding dengan kerja yang besar dan susah.

Melakukan kerja yang susah dan besar dahulu adalah jalan terbaik. Kerana melakukan kerja yang besar dan susah di awal pagi menjadikan kita lebih bersemangat jika dibandingkan kita melakukan kerja yang susah di waktu tengahari dan petang. Kerja yang susah apabila dilakukan pada waktu petang, menjadikan kita amat malas dan semua kerja yang dilakukan menjadi tidak berkualiti. Jangan membazir masa kerana masa tidak boleh diundur.

Usaha , Doa dan Tawakal.. Orang yang Berjaya sanggup melakukan apa sahaja dan sanggup belajar dari kesilapan. Bukan berputus asa apabila menemui kegagalan. “ Sekiranya kita mahu sesuatu, kita sebenarnya ada seribu jalan tetapi kita tak mahu, kita ada sejuta alasan”. “ RAJIN itu adalah punca segala Kejayaan dan MALAS pula punca segala kegagalan.”

Terima kasih atas sokongan semua kakitangan yang setia bersama saya sehingga kini..anda aset kami! Begitu juga kepada semua rakan FB yang dikasihi yang mengikuti cacatan seharian saya. Saya adalah 'pekerja' anda! Kita semua adalah 'pekerja' dan KERJA ITU SUATU IBADAH!

Saturday, April 27, 2013

RM1,000,000 (RM1 Juta)


RM1,000,000 (RM1 Juta)
Hazawani.

Semoga sentiasa sukses!

Ada dua soalan yang perlu Hazawani:

1) Adakah Hazawani sudah mulakan
perniagaan.

... Maksudnya: Selepas hadir ke Seminar Berani
Berniaga 2013, adakah Hazawani dapat
sebarang idea perniagaan?

Jika belum, mulakan sekarang.

Jika sudah, ini soalan seterusnya.

2) Adakah Hazawani sudah merangka
perancangan untuk mencipta keuntungan
RM1,000,000 pertama?

Maksudnya: Sudahkah Hazawani tetapkan
nilai untung bersih setiap produk / servis yang
dijual?

Jika belum... Maka lakukan sekarang.

IA PENTING.

===
1 Langkah Ke Arah RM1,000,000
===

"Orang yang gagal merancang, adalah mereka
yang merancang untuk gagal."

Jutawan sentiasa merancang.

Jika Hazawani mahu mencipta kekayaan
dan kejayaan dengan perniagaan, mulakan
dengan struktur ini.

Jika untung bersih bisnes Hazawani
RM1...

Maka Hazawani perlukan 1,000,000 
pelanggan untuk mencapai jualan bersih RM1 juta.

Jika untung bersih bisnes Hazawani
RM1,000...

Maka Hazawani perlukan 1,000 pelanggan
sahaja untuk mencapai jualan bersih RM1 juta.

Nampak bezanya?

Hanya dengan merancang, Hazawani dapat
lihat potensi dan keperluan bisnes dengan
jelas.

Semoga membantu. ;)

Friday, April 26, 2013

Bagaimana Tangani Kritikan dan Cacian

From: "Dr Azizan Osman"
Date: 26 April 2013 07:05:25 GMT+08:00
To: "Hazawani"
Subject: Bagaimana Tangani Kritikan dan Cacian


Bagaimana Tangani Kritikan dan Cacian
"Saya tertekan dengan kritikan, cacian dan cemuhan si X!"

Dalam perniagaan, ia ibarat satu lumrah apabila bisnes
kita menghadapi cacian, makian, cemuhan, kritikan dan
sewaktu dengannya.

Untuk legakan hati Hazawani, semua bisnes di dunia
tidak terlepas dengan isu ini.

Tidak kira besar mana empayar bisnes itu. Pasti ada
insan yang tidak berpuas hati dan membenci.

Jadi, apakah jalan terbaik yang Hazawani boleh lakukan
dengan segera untuk menepis isu negatif ini?

... Ada 5 strategi berkesan.

===
1 - Jangan Membenci
===

Pasti ada sebab mereka membenci, hulurkan telinga
dan dengar rintihan mereka.

Jika ia berkaitan dengan masalah produk atau servis,
kita boleh jadikan kritikan ini sebagai penambahbaikan
di masa akan datang.

Kuasa "MENDENGAR."

Tidak semestinya kritikan dibalas dengan hentaman.

===
2 - Reaksi Positif
===

Tidak perlu kalut apabila ada orang mencaci.

Ambil ia sebagai satu ujian untuk menjadi pemilik bisnes
yang lebih maju di masa akan datang.

===
3 - Rasional & Emosi
===

Ada orang kritik berdasarkan rasional. Iaitu memberikan
kritikan yang diselaputi dengan niat untuk membantu
kita sebagai pemilik bisnes.

... Tidak kurangnya juga kritikan yang berlandaskan
emosi.

Bagaimana untuk Hazawani bezakan di antara
kedua-dua ini?

Senang.

Jika mereka memberikan cadangan penambahbaikan,
maka itu adalah kritikan rasional.

Jika sebaliknya, maka itu adalah kritikan yang beremosi.

===
4 - Berdialog Dengan Sopan
===

Membalas kritikan orang lain ada risikonya.

Antaranya adalah risiko dibenci oleh orang itu, dan
sekutu-sekutunya.

Jalan terbaik adalah mengucapkan terima kasih kepada
mereka dan terangkan maklumat dengan sopan.

Jangan parahkan lagi perbualan dengan individu
yang mengkritik.

Balas dengan sopan. Balas dengan senyuman.

Hazawani, "What you give, you get back." ;)

===
5 - Hanya Allah
===

Jika kritikan mereka benar-benar menusuk emosi
Hazawani, maka ingat ini sahaja.

"Allah sentiasa bantu hambaNya dalam apa jua
keadaan."

Berkemungkinan besar kritikan, cacian atau makian
itu adalah ujian kepada Hazawani.

Supaya Hazawani lebih kebal, bersemangat,
bertawadduk dan bertaqwa dalamperniagaan.

Semoga perkongsian kali ini membantu.

"Kita tidak boleh melarang orang membenci. Tetapi
kita boleh memilih untuk berkawan dengan insan yang
mencintai."

===


Thursday, April 25, 2013

Bisnes Turun Naik? Ini Solusinya

From: "Dr Azizan Osman"
Date: 25 April 2013 07:05:17 GMT+08:00

Bisnes Turun Naik? Ini Solusinya
Hazawani.

"Hanya yang pantas akan menang!"

Ini adalah slogan Seminar Berani Berniaga 2013.

Saya percaya kita semua faham maksudnya.

Dalam dunia bisnes, ada turun naik.

Namun apa yang membezakan orang luar biasa dengan
pemilik-pemilik bisnes yang biasa adalah, kemampuan
untuk "adapt" dengan situasi.

Maksudnya, "Bagaimana kita boleh uruskan situasi
bisnes dengan baik, walaupun berada dalam keadaan
tegang atau kritikal."

Ramai orang bisnes yang mengeluh ketika bisnes
mereka berada di roda yang bawah.

Tetapi bagi orang luar biasa, mereka anggap ini sebagai
satu cabaran.

===
SOLUSI: Jika Bisnes Hazawani Sedang Merudum
===

Jika bisnes Hazawani berlaku situasi yang negatif, berikut
adalah solusi yang terbaik.

... Pertama. BELAJAR.

Tekadkan hati untuk pergi belajar dan hadir ke mana-mana
majlis ilmu berkaitan dengan perniagaan.

Strategi yang lebih baik adalah belajar daripada pakar,
atau cikgu yang sudah berpengalaman membangunkan
empayar bisnes.

"Orang yang benci belajar selalu rugi."

Kita tidak akan kekal lama dalam bisnes, sekiranya ada
mentaliti, "Aku tahu semua itu."

Sentiasa belajar. Sentiasa mantapkan ilmu bisnes.

... Kedua. Muhasabah.

Kaji prestasi bisnes. Mantapkan kekuatan atau tunjang
utama dalam survival perniagaan, iaitu PEMASARAN.

Fikirkan strategi-strategi yang unik dan berkesan untuk
menarik lebih ramai pelanggan.

===

Hazawani, walaupun bisnes kita mengalami prestasi
yang kurang memberangsangkan, itu bukan tanda
kita patut angkat bendera putih.

"Orang berjaya, dia buat sesuatu sehingga habis."

Berjuang dan teruskan berjuang.

===


Wednesday, April 24, 2013

Makna Bacaan Dalam Solat

Dear Gentle Readers,

Pernah terfikir untuk berusaha khusyuk dalam solat?

Caranya mudah sahaja, FAHAM MAKSUD BACAAN DALAM SOLAT kita...

Bagaimana? Tonton video ini...




SHARE dengan kawan2 kita, semoga bermanfaat untuk semua (",)


Love,

Hazawani Halin

Tuesday, April 23, 2013

Nurich Lacto-Lite





Dear Gentle Readers,

Ramai yang tanya saya, PB boleh bantu utk diet & kuruskan badan tak?
Jawapan saya: YA (Jika Betul Cara Pemakaian & Pemakanan Individu Tersebut!)

Ini adalah CDM Kak Ana sebelum ni. Her weight was 98Kg. 

  
Dalam gambar ke-4 ni Kak Ana dah start using PB + consume Lacto-Lite


In 4 months Kak Ana turun dari 98kg ---> 68kg!!!


In May 2011 Kak Ana turun lagi ke ---> 50kg!!!

This is her latest photos (17/9/11). Hot mama kan? Just constantly pakai Premium Beautiful 8 hours a day and minum Lacto-Lite everyday for sure boleh kurus mcm Kak Ana! 50kg youuuu!


OMG Macam mana nak kurus macam Kak Ana ni? Kurus + Sihat ye... Bukan kurus BERPENYAKIT!

PREMIUM BEAUTIFUL + LACTO-LITE


Bagaimana Premium Beautiful Membantu Untuk Turun Kan Berat Badan???
  • Mengempiskan perut & bantu mangawal daripada makan berlebihan. Kita akan cenderung makan dlm kuantiti yg sikit. Jadi mudah nak lose weight.
  • Meningkatkan kadar metabolisma.
  • Tetulang bengkung disuntik dengan CHITOSAN (dari kuku & kaki ketam) dapat mempercepatkan pembakaran lemak.
  • Kerap buang air kecil & besar.
  • Kerap buang angin.
  • Mengeluarkan peluh asid.
  • Membentuk daya ketahanan, memulih & merawat kesihatan dalam bentuk rawatan alternatif (terapi FIR). Bila keseluruhan badan sihat, usaha utk menurunkan berat badan akan jadi LEBIH MUDAH!
But please bear in mind, PB mesti dipakai MINIMUM 8 jam sehari dgn pengambilan air yg mencukupiPlus masa makan tu make sure lah anda pakai PB. Jgn pi makan melantak banyak2 lepas tu baru nak sarung PB. Memang tak jadi lah dik noon oooiii (",)
Bagaimana Lacto-Lite Membantu Untuk Turun Kan Berat Badan???
  • Dapat menambah bakteria baik dalam usus untuk proses penghadaman yang lebih lancar dan untuk mencuci usus.
  • Membuang toksin dalam usus yang menyebabkan pengumpulan lemak. Sebab tue la orang yang berbadan besar digalakkan mengambil 2 Sachet sehari untuk kesan optimum.
  • Menggalakkan metabolism.
  • Mengurangkan beban badan.
  • Membantu melegakan sembelit.
  • Membantu sintesis vitamin.
Nurich Lacto-Lite nie sangat sesuai untuk semua lapisan masyarakat, tak kira la lelaki, perempuan, anak-anak, orang dewasa, orang tua. Pendek kata, tak mengira umur. Bagi budak-budak yang masih menyusu dan susah untuk buang air besar, you all boleh tambah sedikit serbuk Nurich Lacto-Lite ke dalam susunya. Insya Allah, masalah pembuangan air besar akan selesai (",)

Jangan takut untuk minum Lacto-Lite nie yer sebab, Lacto-Lite langsung tak mengandungi herba atau kimia yg bersifat Laksatif (julap). So, takkan buat kiter sakit perut atau cirit birit okies...

Issskkkk betul ke boleh kurus Wanie? Macam x percayaaa jeee... 
Kalau x percaya & rasa nak tengok sendiri Kak Ana in person pun BOLEH. You can follow me pergi stokis B32 di Batu Caves bermula 8.30pm every Wednesday & Saturday night. Masa tu boleh tengok sendiri HOT MAMA ni. Rasanya dia LEBIH KURUS DARI SAYA... OMG!!!

CDM K.Ana & Wanie
With CDM K.Ana lagi...
Masa ni kami nak berangkat ke HCMC, Vietnam...
My 1st FOC 5* Company Trip

Excerpt from : http://www.hai-omarketing.com.my/products-detail.asp?id=11

Nurich Lacto-Lite adalah minuman berkhasiat yang menggabungkan yogurt kultur hidup dan inulin. Ia merupakan simbiotik yang menggabungkan kedua-dua probiotik (bakteria berguna) dan prebiotik (makanan bakteria berguna – inulin), dan seterusnya dapat meningkatkan keberkesanan bakteria berguna di dalam badan manusia. 


Bakteria berguna dan inulin dalam Nurich Lacto-Lite tidak akan dirosakkan oleh asid perut dan garam hempedu. Ia terus memasuki dan melekat pada membran lendir usus untuk berfungsi. 

Nurich Lacto-Lite kaya dengan serat larut dalam air, mempercepatkan kadar pembiakan bakteria berguna dalam badan, menyekat pertumbuhan sel rosak dan mendirikan sawar biologi dalam saluran usus. 

Pengambilannya dapat menggalakkan penyerapan nutrisi, mengekalkan keseimbangan mikrob dalam saluran usus, menjadikan fungsi perut dan usus kekal sihat, dan seterusnya meningkatkan daya keimunan badan.


Apakah itu probiotik?

Probiotik ialah kumpulan bakteria berguna semulajadi yang hidup dalam saluran usus badan manusia. Ia membantu dalam memperbaiki keseimbangan ekologi kumpulan bakteria dalam saluran usus demi meningkatkan taraf kesihatan manusia.


Apakah itu prebiotik?

Prebiotik secara umumnya ialah makanan yang tidak boleh dicerna, tetapi dapat menggalakkan pertumbuhan dan mengaktifkan kumpulan bakteria berguna tertentu. Prebiotik dapat membantu dalam pertumbuhan probiotik dan meningkatkan keaktifan probiotik. Ia dapat membantu menyediakan keadaan saluran usus yang bersifat asid lemah demi pertumbuhan probiotik, di samping membekalkan nutrien khas untuk pertumbuhan probiotik seperti Lactobacillus dan Bifidus.


Apakah itu inulin?

Inulin ialah serbuk yang dikisar daripada akar chicory (tumbuh-tumbuhan), kaya dengan serat larut dalam air, di samping ia merupakan makanan untuk bakteria berguna dalam saluran usus. Serat larut dalam air dapat membantu dalam menyelaras kandungan kolesterol serum dan tekanan darah, mengurangkan penghasilan bahan bertoksin dalam badan, seterusnya meringankan beban hati. Ia juga dapat mempercepat pembiakan bakteria berguna dalam saluran usus, kerana bilangan bakteria berguna menpengaruhi keadaaan kesihatan badan manusia. Ia turut mengurangkan kuantiti bakteria berbahaya (seperti bakteria disentri, bakteria taun dan sebagainya), meningkatkan daya keimunan badan, menyepadukan Vitamin B dalam saluran usus, mengekalkan operasi sistem saraf yang normal dan melicinkan kulit.


Apakah bezanya minuman yogurt yang ada di pasaran berbanding dengan Nurich Lacto-Lite?

Nurich Lacto-Lite mengaplikasikan teknologi canggih untuk melindungi bakteria berguna yang terkandung dalam produk ini (5 lapisan perlindungan), supaya bakteria berguna tersebut tidak dapat dihakis oleh asid perut dan garam hempedu sebelum memasuki saluran usus, dan seterusnya menggugat keberkesanannya. Selain itu, inulin merupakan makanan bagi bakteria berguna kerana ia membantu dalam pembiakan bakteria berguna serta menjaga kesihatan manusia.


Siapakah yang perlu mengambil Nurich Lacto-Lite?

Nurich Lacto-Lite sesuai untuk semua golongan masyarakat, terutama untuk mereka yang mengalami ketidakselesaan dalam saluran usus, pesakit sembelit, mereka yang sentiasa menjaga kesihatan, serta mereka yang mengamalkan gaya hidup tidak sihat.


Adakah Nurich Lacto-Lite memperoleh kebenaran dan kelulusan Negara?

Nurich Lacto-Lite telah memperoleh kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia, boleh dijual secara sah di pasaran. Selain itu, Nurich Lacto-Lite juga diiktiraf oleh FDA sebagai GRAS (Generally Recognized As Safe).


Ramuan Utama

Kumpulan Lactobacillus, Inulin, serbuk epal


Keberkesanan

  • Mengurangkan bahan fermentasi beracun dan penghasilan enzim bakteria berbahaya.
  • Menyekat patogen dan cirit-birit.
  • Menyingkirkan sisa bahan buangan untuk mengurangkan sembelit.
  • Meningkatkan daya imunisasi badan.
  • Menggiatkan sintesis nutrien makanan.
  • Merangsang penyerapan nutrisi dalam usus.


Cara Pengambilan

Campurkan 1 bungkus Nurich Lacto-Lite ke dalam 200ml air suam, jus buah-buahan atau minuman lain, sebungkus setiap pagi dan malam.

Lacto-Lite + Orange Juice --> SHAKE & Drink!!!


Harga Lacto-Lite : CASH/CREDIT CARD Sahaja

Harga sekotak (retail) : RM158
Harga jika menjadi ahli RM135 

- Yuran ahli RM50 SAHAJA! Untung jadi ahli, sebab dapat beli dgn harga murah, dapat bonus, dapat Point Value (PV)... More info, kita jumpa & havva chat k...

Penghantaran ke seluruh dunia, x kira lah di ceruk mana pun anda berada. POSLAJU kan ada?
   

So, aper lagi you all? Sesiapa yang berbadan besar, gempal, weight issue bukan satu issue lagi. This is your chance nak tampil cantik dan sihat dengan lebih berkeyakinan...:)

Kalau you all nak beli PB and/or Nurich Lacto-Lite, you all boleh directly contact me: 016-225 7305 (Wanie) / hazawani@gmail.com

P/S : CDM Kak Ana ni sekarang dah jadi 1 of millionaire dalam Hai-O. Kalau uols nak tau cara utk generate 4-5 figures income in 1 month & FIXED monthly income of RM50,000 ke atas CONTACT ME NOW! 016-225 7305

Monday, April 22, 2013

Have faith, believe in yourself & keep on going!



Sunday, April 21, 2013

Way for women to earn big bucks with flexi hours


 | Posted by  on Latest News | 0 comments
image
image
Pic by Rosela Ismail

KUALA LUMPUR: A business opportunity, six figure salary and flexible working hours are some of the many possible benefits for women who join the Sohonista project.

The project, fully initiated and supported by Wanita Barisan Nasional, based on the online Soho (Small office, Home office) concept, aims to allow all women to generate an income while maintaining their household duties.
“The Sohonista project, is a one- stop platform for all Soho entrepreneurs to bring forward their views and issues on the Soho industry in Malaysia.
“The programme is also an effort to inform and assist budding entrepreneurs in getting information related to the aid and incentives provided by the government for small businesses,” said Umno Wanita chief Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil yesterday at the launch of the project.
She said the project also welcomed men of all ages.
Pioneer online entrepreneur Salha Zain shared her experience and tips on how interested candidates could make a living with online businesses.
“I started my business with just RM14.60 in my bank account.
“Now, I earn a six figure salary monthly and if I can do it, I believe everyone can.”
The event which was held at “The Square” in Publika Mont Kiara was attended by Pahang Umno Wanita chief, Datuk Rosni Zahari and several other prominent entrepreneurs.
xxxxxxx
Contact me if you would like to start your own SOHO Business. With direct mentoring & coaching from PROVEN & successful SOHOBiz experts, in shaa allah u will become 1 too!
Regards,


Hazawani Che Halin
016-225 7305
hazawani@gmail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing Is Caring...